7-8 diş sarımsak
1 limon
1 soğan
1 sarı biber
3 domates
4-5 adet kemiksiz tavuk
4-5 adet defne yaprağı
1 paket domates püresi
Proşutto
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tarçın
zeytinyağı
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Limonun kabuğunu ve zencefili rendeleyin. Sarımsağı ince ince, soğanı ve domatesi küp küp doğrayın. Biberi şeritler halinde doğrayın.
- Taze zencefil, 7-8 diş sarımsak, ve 1 limonun rendelenmiş kabugunu zeytin yağında cevirin. Üzerine doğranmış 1 soğan ve 1 iri sarı biber, 2 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tarçın, tuz ve karabier ekleyin, biraz cevirin sonra küp küp dogranmış 3 domates ekleyin 5 dakika kadar orta ateşte pişirin, ama tam pişmesin cunku daha fırına girecek.
- Bir cam fırın kabına 4-5 adet kemiğinden ayrılmış tavuk butunu acık bir şekilde dizin, herbirinin üzerine bir adet defne yapragı koyun, demin hazırlanan sosun yarısını üzerlerine dökün. Aynı işlemi ikinci defa ikinci kat için de tekrarlayın. en son olarak da 1 paket domates püresini bunların üzerine güzelce döküp fırına koyun.
- 40 dakika kadar 180 derecede pişirin, son 5-10 dakikasında üzerlerine dilediğiniz kadar proşutto dizin. Piştiğine inandıgınız zaman fırından cıkarıp pilav ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder