KREMALI MANTAR ÇORBASI (FRANSIZ USULÜ)

Malzemeler:

250 gr. mantar
2 bardak kaynar su
2 adet Knorr tavuk suyu
2-3 adet yeşil soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
  1. Soğanları ve mantarları ince ince doğrayın. Kaynamış suyu bir tencereye alın ve içine mantarları, soğanı ve tavuk suyunu koyarak, 20 dakika üstü kapalı olarak pişirin.
  2. Bu sırada bir sos kabında, tereyağını eritin ve unu kavurun. Macun kıvamını aldığında sütü ekleyin. Devamlı karıştırarak kıvamlı bir sos oluşturun. 
  3. Hazırladığınız sosu, malzemelerin piştiği tencereye aktarın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip, iyice karıştırın. 5 dakika kadar kaynamasına izin vermeden, karıştırarak pişirin. 
  4. Sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: