
2 bardak kaynar su
2 adet Knorr tavuk suyu
2-3 adet yeşil soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Soğanları ve mantarları ince ince doğrayın. Kaynamış suyu bir tencereye alın ve içine mantarları, soğanı ve tavuk suyunu koyarak, 20 dakika üstü kapalı olarak pişirin.
- Bu sırada bir sos kabında, tereyağını eritin ve unu kavurun. Macun kıvamını aldığında sütü ekleyin. Devamlı karıştırarak kıvamlı bir sos oluşturun.
- Hazırladığınız sosu, malzemelerin piştiği tencereye aktarın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip, iyice karıştırın. 5 dakika kadar kaynamasına izin vermeden, karıştırarak pişirin.
- Sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder