4 adet soğan
4 adet domates
½ su bardağı zeytinyağı
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
- Pırasaları 5-6 cm. uzunluğunda doğrayın. Her parçanın altına bir çizik atın. Kaynar suda 15 dakika haşlayın.
- Soğanları halka halka doğrayın. Bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağında, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri, salçayı ve tuzu ekleyin.
- Haşlanmış pırasaları ve suyu tencereye ekleyin. 15 dakika kısık ateşte, üstü kapalı olarak pişirin. Altını kapatıp, üzerine limon suyunu dökün ve doğranmış maydanozları ekleyin.
- Soğuk olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder