Sos için;
1 yemek kaşığı soya sosu
4 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı bal
½ salatalık
1 adet yeşil biber
Et için;
1 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gr. ince şeritler halinde doğranmış biftek
1 yemek kaşığı şeri (imkanınız varsa sake koyabilirsiniz.)
bir tutam kırmızı biber
1 çay kaşığı soya sosu
karabiber
Servis için;
Marul, kavun
Hazırlanışı:
- Yeşil biberi ince ince doğrayın. Salatalığı dörde dölün çekirdeklerini çıkartın ve küçük parçalar halinde doğrayın.Tüm sos malzemelerini derin bir kapta iyice karıştırın. Bir kenarda bekletin.
- Derin bir tavada (veya mevcutsa bir Çin tavasında) sıvı yağı kızdırın. Etleri bir kaç dakika karıştırarak pişirin. Şeriyi ekleyip 1 dakika daha pişirin. Kırmızı biber, soya sosu ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
- Bir servis tabağına marulları dizin. Üzerine pişirdiğiniz etleri sıcakken koyun. En üste de hazırladığınız sosu dökün.
- Yanında kavunla birlikte marul içerisine dürüm yaparak yiyiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder