
1 su bardağı süt
1 yumurta
½ paket yaş maya
1 tutam şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
- Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi bir kaba koyup ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. İstediğiniz kıvama gelince iki dakika daha yoğurun.
- Hamurun üstünü nemli bir bezle kapatarak 20 dakika, hamur kabarana kadar bekletin ve tekrar yoğurun.
- Hamuru 20 dakika daha bekleterek ve içine peynir, patates, kıyma gibi dilediğiniz malzemeyi koyun. Poğaçalara elinizle yuvarlak şekil vererek yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.
- Ayırdığınız yumurta sarısını hazırladığınız poğaçaların üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180º ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişiriniz.
- Fırından çıkarınca 1-2 dakika bekleyip servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder