1 tatlı kaşığı kişniş
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kutu haşlanmış barbunya
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
kırmızı pul biber, tuz
6 adet lavaş
marul yaprakları
Salaltalık turşusu
Hazırlanışı:
- Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Barbunya, soğan, sarımsak, kimyon, zeytinyağı, kırmızı biber ve tuzu mutfak robotunda karıştırın.
- Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Tavukları kişniş ile birlikte, rengi kızılımsı olana kadar kavurun.
- Lavaşların içine hazırladığınız barbunya karışımını sürün. Üzerine marul ve turşuları ekleyin. Son olarak da tavukları ekleyip dürüm haline getirin.
- Yanında patates cipsi ile birlikte sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder