
Malzemeler:
4 parça biftek filetosu
2-3 adet mantar
3 domates
3 diş sarımsak
1 tutam kıyılmış maydanoz
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik
Domates sos için:
1 kutu doğranmış domates veya 4 adet taze domates
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 diş srımsak
tuz, kekik
Hazırlanışı:
- Baharatın hepsini küçük bir kaba alıp zeytinyağı ile karıştırın.
- Etlerin her iki yüzünü de hazırladığımız baharatlı karışıma bulayarak marine edin ve bir tabağa dizin. (Etlerin tam olarak marine olması için en az 2 saat beklemesi lazımdır.)
- Mantarları bir kağıt havlu ile ovarak temizleyin ve ince ince dilimleyin. Maydanozları kıyın. Domatesleri soyarak küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup dilimleyin. Doğramış olduğumuz bütün malzemeyi bir kapta toplayarak üzerine 1 kaşık zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin.
- Marine edilmiş etleri 15x15cm ebatlarında kesilmiş alüminyum folyoların üzerine koyun. Hazırlamış olduğumuz sebzeli karışımı etlere eşit olarak paylaştırın ve etleri sıkıca sararak üzeri alüminyum kağıt ile sarılmış rulolar haline getirin.
- Ruloları bir fırın tepsisine dizip bir miktar su ekleyin ve 200 derece fırında 35-40dakika kadar pişirin. (Kuzu veya tavuk eti kullanıyorsanız yaklaşık 25 dakikada pişecektir.)
- Bu esnada zeytinyağını bir sos tavasına koyun ve ince ince doğranmış sarımsakları tavaya atın. (Sarımsak kokusundan hoşlanmıyorsanız, sarımsakları da diğer malzeme ile birlikte atarak pişiriniz.) Hafifçe ısındıktan sonra doğranmış domatesi, tuz ve kekiği ilave edip sos kıvamına gelene kadar, arada karıştırarak pişirin.
- Pişmiş olan etleri fırından çıkartın, alüminyum folyoları açın ve servis tabağına alarak üzerine hazırlamış olduğumuz sıcak domates sosunu dökerek servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder