1 paket makarna
2 diş sarımsak
150 gr. dana jambon veya bacon
2-3 adet mantar
1/2 kutu süt kreması
1-2 adet sivri biber
1 kutu doğranmış domates veya 4 adet taze domates
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı bal veya 1 küp şeker
1/2 bardak kırmızı şarap
kekik, nane, kırmızıbiber, karabiber, maydanoz, tuz
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
parmesan veya kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı:
- Makarnayı kutusunda tarif edildiği gibi pişirin.
- Sivri biberleri ince ince, jambonları uzun şeritler halinde, domatesleri de küp küp doğrayın.
- Bir sos tenceresi içinde ısınmış zeytinyağına çok ince kıyılmış sarımsakları ekleyerekbir iki kere çevirerek kavurun.
- Sarımsakların üzerine önce sivri biberleri, sonra da jambonları ekleyin. Malzemeyi yüksek ateşte karıştırarak soteleyin.
- Jambonlar piştikten sonra ocağın altını kısarak doğranmış domatesleri ekleyin ve kaynamaya başlayınca birer tutam kekik, kırmızıbiber, tuz, hardal ve balı ekleyin. bir iki kere karıştırın ve şarabı ekleyin.
- Ara ara karıştırarak sos suyunun kıvamlanmasını bekleyin ve sosumuza kremayı döküp ocağın altını kapatın.
- Sosu karıştırarak kremayı yedirin ve karabiber ile maydanoz yapraklarını ekleyin.
- Pişmiş olan makarnayı bir tabağa koyup üzerine sosu dökün.
- Üzerine rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri serperek servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder