KREMALI JAMBONLU MAKARNA

Malzemeler:
1 paket makarna
2 diş sarımsak
150 gr. dana jambon veya bacon
2-3 adet mantar
1/2 kutu süt kreması
1-2 adet sivri biber
1 kutu doğranmış domates veya 4 adet taze domates
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı bal veya 1 küp şeker
1/2 bardak kırmızı şarap
kekik, nane, kırmızıbiber, karabiber, maydanoz, tuz
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
parmesan veya kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı:
  1. Makarnayı kutusunda tarif edildiği gibi pişirin.
  2. Sivri biberleri ince ince, jambonları uzun şeritler halinde, domatesleri de küp küp doğrayın. 
  3. Bir sos tenceresi içinde ısınmış zeytinyağına çok ince kıyılmış sarımsakları ekleyerekbir iki kere çevirerek kavurun.
  4. Sarımsakların üzerine önce sivri biberleri, sonra da jambonları ekleyin. Malzemeyi yüksek ateşte karıştırarak soteleyin.
  5. Jambonlar piştikten sonra ocağın altını kısarak doğranmış domatesleri ekleyin ve kaynamaya başlayınca birer tutam kekik, kırmızıbiber, tuz, hardal ve balı ekleyin. bir iki kere karıştırın ve şarabı ekleyin. 
  6. Ara ara karıştırarak sos suyunun kıvamlanmasını bekleyin ve sosumuza kremayı döküp ocağın altını kapatın. 
  7. Sosu karıştırarak kremayı yedirin ve karabiber ile maydanoz yapraklarını ekleyin. 
  8. Pişmiş olan makarnayı bir tabağa koyup üzerine sosu dökün. 
  9. Üzerine rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri serperek servis ediniz. 

Hiç yorum yok: