KREMALI ISPANAK ÇORBASI


Malzemeler:

250-300gr. ıspanak
1 baş kuru soğan
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı su
tuz, karabiber
3 çorba kaşığı süt kreması

Hazırlanışı:
  1. Ispanakların kök kısımlarını kesip yıkayın. 
  2. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tencerede ısıttığımız yağda soğanları yumuşayana kadar soteleyin. (Dilerseniz bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.)
  3. Sotelenmiş soğanların üzerine ıspanakları ekleyerek yumuşayıncaya kadar soteleyin. 
  4. Üzerine kaynatmış olduğumuz olduğumuz suyu ekleyip 10 dakika kadar pişmeye bırakın. 
  5. El blenderi ile ezerek karıştırıp pürüzsüz bir kıvama getirin. 
  6. Tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatın. Kremasını ilave edin, karıştırıp ocağın altını kapatın. 
  7. Bir tabakta çırptığınız krema ile üzerini süsleyerek servis ediniz. 

Hiç yorum yok: