Malzemeler:
250-300gr. ıspanak
1 baş kuru soğan
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı su
tuz, karabiber
3 çorba kaşığı süt kreması
Hazırlanışı:
- Ispanakların kök kısımlarını kesip yıkayın.
- Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tencerede ısıttığımız yağda soğanları yumuşayana kadar soteleyin. (Dilerseniz bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.)
- Sotelenmiş soğanların üzerine ıspanakları ekleyerek yumuşayıncaya kadar soteleyin.
- Üzerine kaynatmış olduğumuz olduğumuz suyu ekleyip 10 dakika kadar pişmeye bırakın.
- El blenderi ile ezerek karıştırıp pürüzsüz bir kıvama getirin.
- Tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatın. Kremasını ilave edin, karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Bir tabakta çırptığınız krema ile üzerini süsleyerek servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder