EZOGELİN ÇORBASI


Malzemeler:

2 tahta kaşık ayçiçek yağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı un 
1 çorba kaşığı domates salçası 
4 su bardağı su
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı ince bulgur
tuz, karabiber, kuru nane, kırmızı biber

Hazırlanışı:
  1. Soğanı yemeklik(ince ve küçük küpler halinde) doğrayın. Mercimek ve bulguru yıkayıp süzün. 
  2. Tencerede ısıttığımız yağda soğanı hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. Un ekleyip hızla karıştırın ve az suda ezmiş olduğumuz salçayı ekleyin. 
  3. Karışıma suyu ekleyin. 
  4. Su ısınmadan, mercimek ve bulguru ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve naneyi ekleyin. 
  5. Kaynamaya başlayınca ağır ateşte 20-25 dakika kadar, arada bir karıştırarak pişirin. (Mercimekler dağıldığında çorbamız pişmiştir. )
  6. Bir dilim limon ile birlikte sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: