
Malzemeler:
2 tahta kaşık ayçiçek yağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
4 su bardağı su
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı ince bulgur
tuz, karabiber, kuru nane, kırmızı biber
Hazırlanışı:
- Soğanı yemeklik(ince ve küçük küpler halinde) doğrayın. Mercimek ve bulguru yıkayıp süzün.
- Tencerede ısıttığımız yağda soğanı hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. Un ekleyip hızla karıştırın ve az suda ezmiş olduğumuz salçayı ekleyin.
- Karışıma suyu ekleyin.
- Su ısınmadan, mercimek ve bulguru ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve naneyi ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca ağır ateşte 20-25 dakika kadar, arada bir karıştırarak pişirin. (Mercimekler dağıldığında çorbamız pişmiştir. )
- Bir dilim limon ile birlikte sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder