
Malzemeler:
4 parça fileto tavuk göğsü
1 su bardağı süt
1/2 şişe soda
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı un
tuz, kırmızı toz biber
1 yumurta
2-3 yemek kaşığı su
3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
- Süt ve sodayı bir kapta karıştırın. Tavuk etlerini bu karışıma yatırarak 1-2 saat kadar marine edin.
- Düz bir tabağa unu ve tuzu, başka bir düz tabağa da galeta ununu ve toz kırmızı biberi koyun, harmanlayın. Bir başka tabakta da yumurta ve 2-3 kaşık suyu çırpın.
- Yağı tavada kızdırın. Etleri önce una bulayın. Sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın. Unlanmış etleri kızgın yağa bırakarak her iki tarafı da pembeleşene kadar kızartın. Kızarmış olan etleri tavadan alıp, kağıt havlu serilmiş tabağın üzerine koyun.
- Üzerinde ince bir dilim limonla servis ediniz.
Aynı tarifi mezgit fileto yada dana veya kuzu filato ile de yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder