
Malzemeler:
Hamur için:
120 gr. tereyağ veya margarin
200 gr. un
60 gr. pudra şekeri (1 çay bardağı)
1 adet yumurta
2-3 kaşık su
vanilya
Dolgu Kreması:
3 bardak süt
1 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet çubuk vanilya yada 1 paket vanilin
1 su bardağı toz şeker
Üstü için:
Dilimlenmiş mevsim meyveleri ve jöle
Hazırlanışı:
- Unu bir kaba alıp ortasını açın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini, yumurta, şeker, un ve suyu ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamuru stretch folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
- Mini tart kalıplarını yağlayın. Hamurdan kalıbı kaplayacak kadar parçalar koparıp kalıba yerleştirin. Kabarmamaları için, hamurun üstüne nohut taneleri serpin. 175 derecede, önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip soğumaya bırakın.
- Krema için, sütü tencereye koyup bütün malzemeyi ekleyin. Çırpıcı ile çırparak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.
- Soğuyan krema ile tartların içini doldurun.
- Dilimlenmiş mevsim meyveleri ile süsleyerek üzerine jöle sürerek servis ediniz.
NOT: Dilerseniz aynı tarifi 25 cm.lik bir tart kabında da yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder