MEYVELİ MİNİ TART


Malzemeler:

Hamur için:
120 gr. tereyağ veya margarin
200 gr. un
60 gr. pudra şekeri (1 çay bardağı)
1 adet yumurta
2-3 kaşık su
vanilya

Dolgu Kreması:
3 bardak süt
1 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet çubuk vanilya yada 1 paket vanilin
1 su bardağı toz şeker

Üstü için:
Dilimlenmiş mevsim meyveleri ve jöle

Hazırlanışı:
  1. Unu bir kaba alıp ortasını açın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini, yumurta, şeker, un ve suyu ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamuru stretch folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
  2. Mini tart kalıplarını yağlayın. Hamurdan kalıbı kaplayacak kadar parçalar koparıp kalıba yerleştirin. Kabarmamaları için, hamurun üstüne nohut taneleri serpin. 175 derecede, önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip soğumaya bırakın.
  3. Krema için, sütü tencereye koyup bütün malzemeyi ekleyin. Çırpıcı ile çırparak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.
  4. Soğuyan krema ile tartların içini doldurun.
  5. Dilimlenmiş mevsim meyveleri ile süsleyerek üzerine jöle sürerek servis ediniz.
NOT: Dilerseniz aynı tarifi 25 cm.lik bir tart kabında da yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: