
Malzemeler:
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı ince çekilmiş badem
2 çorba kaşığı dolusu pirinç unu
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı dolusu nişasta
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
- Bir tencereye koyduğumuz sütün içine ince çekilmiş bademi ilave edin ve ocağa koyun.
- Toz şekeri ekleyin.
- Başka bir kapta suyun içinde pirinç unu ve nişastayı eritin ve bu karışımı süte ilave ederek karıştırın.
- Toz şeker ve hindistan cevizini ilave edip sürekli karıştırarak pişirin.
- Koyulaşıp boza kıvamına geldikten sonra servis tabaklarına koyabilirsiniz.
- Soğuduktan sonra üzerini file badem veya şamfıstığı ile süsleyerek servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder