KEŞKÜL


Malzemeler:

3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı ince çekilmiş badem
2 çorba kaşığı dolusu pirinç unu
1/2 su bardağı su 
1 tatlı kaşığı dolusu nişasta
1 çorba kaşığı hindistan cevizi

Hazırlanışı:
  1. Bir tencereye koyduğumuz sütün içine ince çekilmiş bademi ilave edin ve ocağa koyun. 
  2. Toz şekeri ekleyin.
  3. Başka bir kapta suyun içinde pirinç unu ve nişastayı eritin ve bu karışımı süte ilave ederek karıştırın.
  4. Toz şeker ve hindistan cevizini ilave edip sürekli karıştırarak pişirin.
  5. Koyulaşıp boza kıvamına geldikten sonra servis tabaklarına koyabilirsiniz. 
  6. Soğuduktan sonra üzerini file badem veya şamfıstığı ile süsleyerek servis ediniz.

Hiç yorum yok: