REVANİ

Malzemeler:

3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı irmik
3 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabuğu

Şerbet için:

2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:
  1. Yumurtaları çırpıp, şekeri ekleyin ve kenarları köpürünceye kadar çırpmaya devam edin.
  2. Sırasıyla yoğurdu ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. (Daha hafif olmasını istersiniz, 3 fincan sıvı yağ yerine, 1 fincan süt ve 2 fincan sıvı yağ da koyabilirsiniz.)
  3. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Malzeme iyice birbirine karıştıktan sonra limon kabuklarını ekleyin.
  4. Yağlanmış 30 cm çapındaki bir tepsiye karışımı koyup, 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. ( Üstü kızarıncaya kadar pişirmeniz gerekmektedir.)
  5. Bu arada başka bir tencerede su ve şekeri kaynamaya bırakın. Kaynayınca 3-4 damla limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın. ( Şerbet, baklava şerbeti gibi katılaşmayacak, şekerin erimesi yeterlidir.)
  6. Revani piştikten sonra sıcakken, soğumuş şerbet üzerine dökülerek tatlı tamamlanır.

Hiç yorum yok: