Malzemeler:
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı irmik
3 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
- Yumurtaları çırpıp, şekeri ekleyin ve kenarları köpürünceye kadar çırpmaya devam edin.
- Sırasıyla yoğurdu ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. (Daha hafif olmasını istersiniz, 3 fincan sıvı yağ yerine, 1 fincan süt ve 2 fincan sıvı yağ da koyabilirsiniz.)
- İrmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Malzeme iyice birbirine karıştıktan sonra limon kabuklarını ekleyin.
- Yağlanmış 30 cm çapındaki bir tepsiye karışımı koyup, 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. ( Üstü kızarıncaya kadar pişirmeniz gerekmektedir.)
- Bu arada başka bir tencerede su ve şekeri kaynamaya bırakın. Kaynayınca 3-4 damla limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın. ( Şerbet, baklava şerbeti gibi katılaşmayacak, şekerin erimesi yeterlidir.)
- Revani piştikten sonra sıcakken, soğumuş şerbet üzerine dökülerek tatlı tamamlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder