ETLİ TAZE FASÜLYE


Malzemeler:

500 gr. taze fasülye
250 gr. kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2-3 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz, toz biber
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı:
  1. Etleri tencereye koyun ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
  2. Fasülyeleri ayıklayın, soğanları yemeklik olarak doğrayın, domatesleri küp küp kesin.
  3. Pişmiş olan etlerin üzerine önce soğanları, daha sonra su ve salça hariç tüm malzemeyi ekleyin. Karışımı 20-25 dakika kadar ara ara karıştırarak kavurun.
  4. Kavurduğumuz malzemenin üzerine salçayı ve suyu ekleyerek fasülyeler yumuşayıncayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  5. Yanında pirinç pilavı ile sıcak olark servis ediniz.

Hiç yorum yok: