ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Malzemeler :

1/2 kg barbunya
1 adet soğan
4 adet olgun domates (veya bir kutu doğranmış domates)
2-3 diş sarımsak
1 havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı salça
maydanoz

Hazırlanışı:
  1. Bir gece suda beklemiş olan barbunyaları yıkayıp, tencereye alın ve barbunyaların üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Soğanları ve domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın. Havuçları soyup halka halka doğrayın.
  3. Geniş bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını koyup ısıtın. Doğradığımız soğan ve sarımsakları 1 tatlı kaşığı toz şekeri de ekleyerek soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  4. Domatesleri ekleyip beş dakika kadar pişirin. Haşlanıp süzülmüş barbunyaları, havuçları, salçayı ve tuzu tencereye ilave edin. Barbunyaların üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra kapağını açmadan soğutup, buzdolabında dinlendirin.
  5. Soğuduktan sonra üzerini maydanoz ile süsleyerek servis ediniz.

Hiç yorum yok: