
Malzemeler:
500 gr. taze fasülye
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 1/2 bardak sıcak su
tuz
Hazırlanışı:
- Fasülyeleri yıkayıp temizleyin. Kuru soğanı ve domates salçasını küp küp doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın.
- Orta boy tencerede zeytinyağını kızdırın ve soğan ve sarımsağı kavurun. Üzerine fasülyeleri ve şekeri ekleyin ve 15-20 dakika kadar ara ara karıştırarak kavurun.
- Domatesleri ekleyerek 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurun.
- Tuz, salça ve kaynamış suyu kavrulmuş sebzelerin üzerine dökerek üstü kapalı bir şekilde hafif ateşte pişirin.
- Fasülyeler pişince ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Bir gece buzdolabında beklemiş olan fasülyeyi soğuk olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder