ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE


Malzemeler:

500 gr. taze fasülye
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 1/2 bardak sıcak su
tuz

Hazırlanışı:
  1. Fasülyeleri yıkayıp temizleyin. Kuru soğanı ve domates salçasını küp küp doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın.
  2. Orta boy tencerede zeytinyağını kızdırın ve soğan ve sarımsağı kavurun. Üzerine fasülyeleri ve şekeri ekleyin ve 15-20 dakika kadar ara ara karıştırarak kavurun.
  3. Domatesleri ekleyerek 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurun.
  4. Tuz, salça ve kaynamış suyu kavrulmuş sebzelerin üzerine dökerek üstü kapalı bir şekilde hafif ateşte pişirin.
  5. Fasülyeler pişince ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  6. Bir gece buzdolabında beklemiş olan fasülyeyi soğuk olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok: