
Malzemeler:
1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 silme çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Malzemelerin hepsini bir çırpma kabına koyup çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. (Karıştırmak için rondo da kullanabilirsiniz.)
- Krep tavasında sıvı yağı kızdırın. Tavanın ortasından başlayarak bir kepçe krep hamurunu akıtın. Piştikten sonra çevirerek öbür yüzünü de pişirin.
- Devam ederek tüm krep hamurunu pişirin.
- Sıcakken peynirle veya çikolata kreması ve doğranmış meyve ile servis ediniz.
Not: Klasik krep hamuru tarifi nötr bir tariftir. İçine biraz daha fazla tuz veya ağız tadınıza göre şeker ekleyerek, tatlı veya tuzlu krepler de yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder