KLASİK KREP HAMURU


Malzemeler:

1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 silme çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:
  1. Malzemelerin hepsini bir çırpma kabına koyup çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. (Karıştırmak için rondo da kullanabilirsiniz.)
  2. Krep tavasında sıvı yağı kızdırın. Tavanın ortasından başlayarak bir kepçe krep hamurunu akıtın. Piştikten sonra çevirerek öbür yüzünü de pişirin.
  3. Devam ederek tüm krep hamurunu pişirin.
  4. Sıcakken peynirle veya çikolata kreması ve doğranmış meyve ile servis ediniz.
Not: Klasik krep hamuru tarifi nötr bir tariftir. İçine biraz daha fazla tuz veya ağız tadınıza göre şeker ekleyerek, tatlı veya tuzlu krepler de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: