
Malzemeler:
4,5 su bardağı un
1 paket margarin veya 200 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı yaş maya
3 yumurta
2,5 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
2 bardak süt
beyaz peynir
maydanoz
Hazırlanışı:
- Mayayı bir bardak ılık süt ve şeker ile en az yarım saat, üstü kapalı olarak bekletin.
- Un, margarin, maya, 1 yumurta, 1 bardak süt ve tuzla yoğurun. Hazırladığınız hamuru serin bir yerde üstü kapalı olarak en az yarım saat bekletin.
- Peyniri ezin, maydanozu ince ince doğrayın. Peynir ve maydanozu bir yumurta ile iyice karıştırın.
- Hamurdan kopardığımız parçaları yarım santimetre kalındığı açarak içlerine hazırladığımız peynir karışımını koyun ve fazla bastırmadan katlayın. Hazırladığınız poğaçaları en az yarım saat bekletin.
- Bir yumurta sarısını poğaçaların üstüne sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika (üstü pembeleşinceye) kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder