PEYNİRLİ POĞAÇA


Malzemeler:

4,5 su bardağı un
1 paket margarin veya 200 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı yaş maya
3 yumurta
2,5 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
2 bardak süt
beyaz peynir
maydanoz

Hazırlanışı:
  1. Mayayı bir bardak ılık süt ve şeker ile en az yarım saat, üstü kapalı olarak bekletin.
  2. Un, margarin, maya, 1 yumurta, 1 bardak süt ve tuzla yoğurun. Hazırladığınız hamuru serin bir yerde üstü kapalı olarak en az yarım saat bekletin.
  3. Peyniri ezin, maydanozu ince ince doğrayın. Peynir ve maydanozu bir yumurta ile iyice karıştırın.
  4. Hamurdan kopardığımız parçaları yarım santimetre kalındığı açarak içlerine hazırladığımız peynir karışımını koyun ve fazla bastırmadan katlayın. Hazırladığınız poğaçaları en az yarım saat bekletin.
  5. Bir yumurta sarısını poğaçaların üstüne sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika (üstü pembeleşinceye) kadar pişirin.

Hiç yorum yok: