LİMONLU KEK


Malzemeler:

1,5 bardak şeker
3 yumurta
1 çay bardağı limon suyu
2 limonun kabuğu
1 çay bardağı ılık su
1,5 çay bardağı sıvı yağ
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Hazırlanışı:
  1. Şekeri ve yumurtaları bir kaba koyun ve üzerinde beyaz köpükler oluşuncaya kadar mikserle çırpın.
  2. Limon kabuklarını rendeleyin.
  3. Limon kabukları hariç tüm malzemeyi ekleyin ve iyice karışıncaya kadar mikserle çırpmaya devam edin.
  4. Limon kabuklarını ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın.
  5. Karışımı yağladığınız bir kek kalıbına koyarak, önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar (üzeri kızarıncaya kadar) pişirin.
  6. Dilerseniz kek sıcakken üzerine biraz limon suyu dökerek daha aromalı olmasını sağlayabilirsiniz.
  7. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve servis edin.

Hiç yorum yok: