Malzemeler:
1,5 bardak şeker
3 yumurta
1 çay bardağı limon suyu
2 limonun kabuğu
1 çay bardağı ılık su
1,5 çay bardağı sıvı yağ
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Hazırlanışı:
- Şekeri ve yumurtaları bir kaba koyun ve üzerinde beyaz köpükler oluşuncaya kadar mikserle çırpın.
- Limon kabuklarını rendeleyin.
- Limon kabukları hariç tüm malzemeyi ekleyin ve iyice karışıncaya kadar mikserle çırpmaya devam edin.
- Limon kabuklarını ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın.
- Karışımı yağladığınız bir kek kalıbına koyarak, önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar (üzeri kızarıncaya kadar) pişirin.
- Dilerseniz kek sıcakken üzerine biraz limon suyu dökerek daha aromalı olmasını sağlayabilirsiniz.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder