
750 gr. bonfile
2 baş soğan
250 gr. mantar
100 gr. tereyağı
1/4 su bardağı beyaz şarap
15 cl. krema
1 demet maydonoz
karabiber
tuz
marinad için:
1/2 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
- Bonfileyi 2,5 cm. uzunluğunda. 1/2 cm kalınlığında ince uzun şeritler halinde kesin. Üzerine sıvıyağı döküp bir kaşıkla karıştırın. Üstünü kapatıp buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın.
- Soğanları temizleyin ve ince ince kıyın. Mantarları yıkayın ve ince dilimler halinde kesip kararmaması için limonlu suya atın. Maydanozları yıkayıp yapraklarını kıyın. Tavada tereyağının yansını kızdırıp içine soğanları atın. Ateşi kısıp, karıştırarak soğanlar renk almadan hafifçe kavurun ve bir tabağa alın.
- Mantarları soğuk sudan geçirip süzün. Tavaya kalan yağı koyup kızdırın ve içine mantarları atın. Mantarlar renk almadan karıştırarak 5 dakika kadar kavurun ve bir tabağa alın.
- Etleri buzdolabından çıkarın. Tavayı yağsız olarak kızdırıp içine etleri atın. Bir tarafları kızarınca tahta bir kaşıkla çevirin ki diğer tarafları da kızarsın. Kızarmış etleri bir tencereye alın. Tenceredeki etlerin üzerine soğanları koyun. Beyaz şarabı ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra içine mantarları, tuzu, karabiberi ve kremayı ilave edip tekrar 5 dakika hep birlikte çok hafif ateşte pişirin.
- Daha sonra tencereyi ateşten alıp yemeği bir servis tabağına koyun. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak bekletmeden servis yapın. Boeuf Stroganoff'u yanında sade haşlanmış pilav veya makama ile servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder