TAVUK SUYUNA ÇORBA

Malzemeler:

1 adet kemikli tavuk göğsü
3 yemek kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın. Haşlanan tavukları kemiklerinden ayırarak didikleyin.
  2. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Unu kızmış yağda kavurun.
  3. Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş tavuk suyunu ilave edin.
  4. Tavuk suyu kaynadıktan sonra içine tavuk parçaları ile şehriyeyi ilave edin. Ara sıra karıştırarak kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  5. Dilerseniz çorbanızı terbiye edebilirsiniz. Şöyle ki; bir yumurtanın sarısı ile bir limonun suyunu bir kapta çırpın. Kaynayan çorbanın suyunun bir kepçe kadar alıp bu karışıma ekleyin. Ilıklaştıktan sonra çorbaya eklenip iyice karıştırın. 
  6. Çorbanızı sıcak olarak yanında bir dilim limonla servis ediniz. 

Hiç yorum yok: