
1 adet kemikli tavuk göğsü
3 yemek kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın. Haşlanan tavukları kemiklerinden ayırarak didikleyin.
- Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Unu kızmış yağda kavurun.
- Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş tavuk suyunu ilave edin.
- Tavuk suyu kaynadıktan sonra içine tavuk parçaları ile şehriyeyi ilave edin. Ara sıra karıştırarak kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Dilerseniz çorbanızı terbiye edebilirsiniz. Şöyle ki; bir yumurtanın sarısı ile bir limonun suyunu bir kapta çırpın. Kaynayan çorbanın suyunun bir kepçe kadar alıp bu karışıma ekleyin. Ilıklaştıktan sonra çorbaya eklenip iyice karıştırın.
- Çorbanızı sıcak olarak yanında bir dilim limonla servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder