3 orta boy patates

1/2 tatlı kaşığı hindistan cevizi rendesi
4 domates
1 havuç
1 baş soğan
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peniri
1 defne yaprağı
1 su bardağı zeytinyağı
karabiber, tuz
Hazırlanışı:
- Patatesleri haşlanmaları için ocağa koyun.
- Bu esnada, domateslerin kabuklarını soyarak ince ince doğrayın. Soğanı kıyın. Havucu soyup ikiye bölün.
- Derin bir tencereye zeytinyağını, havuç, soğan ve domatesleri koyun. Ara ara karıştırarak kavurun. Daha sonra bir tatlı kaşığı karabiber, tuz ile defne yaprağını ekleyin ve kısık ateşte 25 dakika kadar kaynamaya bırakın.
- Haşlanmış patatesleri ocaktan alın. Soğuduktan sonra, rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Derin bir kaba hindistan cevizini rendeleyin, unu, bir miktar kararbiber ve tuz ile rendelenmiş patatesleri ilave edin. Hepsini birlikte, elastiki bir kıvam kazanıncaya kadar iyice yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru kalın bir oklava şekline getirin. Tezgaha biraz un serpin ve gnocchi hamurunu bu una iyice bulayın.
- Hazırladığınız baget şeklindeki hamuru 2 cm. kalınlığında parçalar halinde kesin. Kestiğiniz parçalara elinizle üzerine yuvarlak bir şekil verin ve çatalla üzerine bastırın.
- Büyük bir tencerede suyu kaynatın. İçine biraz tuz atın. Patestesleri hızla kaynayan suyun içine atarak 1-2 dakika haşlayın ve bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın.
- Domates sosunun içinden havuçları çıkartın ve sosu patateslerin üzerine kaşıkla dökün.
- Rendelediğiniz kaşar peynirini üzerine serperek sıcak servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder