MANTARLI ET SOTE

Malzemeler:

1kg. sotelik et
750 gr. mantar
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2-3 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı:

  1. Sotelik eti bir tencerede kısık ateşte pişiriniz. Suyunu çekmesine yakın altını kapatınız.
  2. Bu sırada soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, mantarları ince ince kıyın.
  3. Derin bir tavada zeytinyağını kızdırın. İçine soğan ve sarımsakları atıp kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Eti ve mantarları ekleyin ve mantarlar suyunu bırakana kadar ara ara karıştırarak kavurun.
  4. Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip 1-2 dakika üzeri kapalı olarak kısık ateşte pişirin. 
  5. Sıcak olarak yanında pirinç pilavı ile servis yapınız. 

Hiç yorum yok: