1kg. sotelik et
750 gr. mantar
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2-3 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
- Sotelik eti bir tencerede kısık ateşte pişiriniz. Suyunu çekmesine yakın altını kapatınız.
- Bu sırada soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, mantarları ince ince kıyın.
- Derin bir tavada zeytinyağını kızdırın. İçine soğan ve sarımsakları atıp kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Eti ve mantarları ekleyin ve mantarlar suyunu bırakana kadar ara ara karıştırarak kavurun.
- Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip 1-2 dakika üzeri kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
- Sıcak olarak yanında pirinç pilavı ile servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder