
hamur için:
300 gr. un
100 gr. tereyağı (dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz.)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı soğuk su, tuz
üstü için:
4 dilim jambon
4 adet yumurta
100 gr. taze kaşar rendesi
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
25 gr. tereyağı
2 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Hazırlanışı:
- Derin bir kaba unu ve tuzu koyun. Üzerine parçalara ayırdığınız tereyağını ekleyin. Suyu ve sıvıyağı ekleyin. Ellerinizle kırılgan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamurun üstünü örterek 15-20 dakika kadar serin bir yerde bekletin.
- Hamurunuzu 20 cmlik bir tart kalıbının dibine, kalınlığı yarım santimetreyi geçmeyecek şekilde yayın. Hamurun kenarlarını tart kalıbının kenarlarına doğru yükseltin.
- Jambonları küçük küçük kesin ve tavada kızdırdığınız tereyağında karıştırarak kızartın. Ateşten alıp tart hamurunun üstüne yayın.
- Derin bir kapta yumurtaları biraz çırpın. İçine kremayı, sütü, karabiberi ve tuzu ilave edip, jambonların üzerine dökün.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini dökün.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika (üstü kızarıncaya) kadar pişirin.
- Fırından çıkartıp 10 dakika kadar dinlendirin ve ılık olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder