QUİCHE LORRAİNE (KİŞ LOREN)

Malzemeler:

hamur için:
300 gr. un
100 gr. tereyağı (dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz.)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı soğuk su, tuz

üstü için:
4 dilim jambon
4 adet yumurta
100 gr. taze kaşar rendesi
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
25 gr. tereyağı
2 tatlı kaşığı karabiber
tuz

Hazırlanışı:

  1. Derin bir kaba unu ve tuzu koyun. Üzerine parçalara ayırdığınız tereyağını ekleyin. Suyu ve sıvıyağı ekleyin. Ellerinizle kırılgan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamurun üstünü örterek 15-20 dakika kadar serin bir yerde bekletin.
  2. Hamurunuzu 20 cmlik bir tart kalıbının dibine, kalınlığı yarım santimetreyi geçmeyecek şekilde yayın. Hamurun kenarlarını tart kalıbının kenarlarına doğru yükseltin. 
  3. Jambonları küçük küçük kesin ve tavada kızdırdığınız tereyağında karıştırarak kızartın. Ateşten alıp tart hamurunun üstüne yayın. 
  4. Derin bir kapta yumurtaları biraz çırpın. İçine kremayı, sütü, karabiberi ve tuzu ilave edip, jambonların üzerine dökün. 
  5. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini dökün.
  6. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika (üstü kızarıncaya) kadar pişirin.
  7. Fırından çıkartıp 10 dakika kadar dinlendirin ve ılık olarak servis yapın. 

Hiç yorum yok: