ETLİ YAPRAK SARMA

Malzemeler:


350 gr. salamura veya taze asma yaprağı
1 büyük boy kuru soğan
350 gr. dana kıyma
1 çay bardağı baldo pirinç
1 kahve fincanı çiçek yağı
4 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı:

  1. Yapraklar salamura ise kaynamış suya atarak 5 dakika kadar kaynatınız. 
  2. Soğanı rendeleyiniz, pirinci yıkayınız. Piriç, soğan, kıyma, çiçek yağı, 2 kaşık salça (dilerseniz bir kaşığını biber salçası koyabilirsiniz.) tuz ve biberi derin bir kapta karıştırınız. 
  3. Malzemeyi yaprakların içine eşit olarak bölüştürüp sarınız. Yağlamış olduğumuz derin bir tencereye yaprak sarmalarını diziniz. 
  4. Üzerine kalan 2 kaşık salçayı koyup, 1/2 lt. kadar sıcak su ekleyiniz. 
  5. Yaprak sarmalarının pişerken açılmaması için üzerlerine ters çevrilmiş porselen bir tabak koyunuz.
  6. 30-40 dakika (suyu bitene kadar) pişiriniz. 
  7. Sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt ile servis ediniz. 

Hiç yorum yok: