1 büyük boy kuru soğan
350 gr. dana kıyma
1 çay bardağı baldo pirinç
1 kahve fincanı çiçek yağı
4 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Hazırlanışı:
- Yapraklar salamura ise kaynamış suya atarak 5 dakika kadar kaynatınız.
- Soğanı rendeleyiniz, pirinci yıkayınız. Piriç, soğan, kıyma, çiçek yağı, 2 kaşık salça (dilerseniz bir kaşığını biber salçası koyabilirsiniz.) tuz ve biberi derin bir kapta karıştırınız.
- Malzemeyi yaprakların içine eşit olarak bölüştürüp sarınız. Yağlamış olduğumuz derin bir tencereye yaprak sarmalarını diziniz.
- Üzerine kalan 2 kaşık salçayı koyup, 1/2 lt. kadar sıcak su ekleyiniz.
- Yaprak sarmalarının pişerken açılmaması için üzerlerine ters çevrilmiş porselen bir tabak koyunuz.
- 30-40 dakika (suyu bitene kadar) pişiriniz.
- Sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt ile servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder