2 dilim (yaklaşık 1/2 kg.) somon balığı
2 su bardağı beyaz şarap
2 su bardağı su
2 adet defne yaprağı
2 dal maydanoz
Frenk soğanı, limon
Hazırlanışı:
- Derin bir pişirme kabına suyu, şarabı, defne yapraklarını, maydanoz ve ince dilimlenmiş limonu koyun ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya derisi soyulmamış bir şekilde somonu koyun. Tenceredeki su, somonun üzerini kaplamazsa üzerine biraz sıcak su ekleyiniz. Kısık ateşte somon üzeri kapalı olarak yaklaşık 8 dakika pişiriniz.
- Pişmiş olan somonu bir tabağa alınız ve üzeri kapalı olarak 3 saat kadar buzdolabında dinlendiriniz.
- Somonu derisini soyarak, yanında dilimlenmiş limon ve frenk soğanı ile servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder