SOMON BUĞULAMA

Malzemeler:

2 dilim (yaklaşık 1/2 kg.) somon balığı
2 su bardağı beyaz şarap
2 su bardağı su
2 adet defne yaprağı
2 dal maydanoz
Frenk soğanı, limon

Hazırlanışı:

  1. Derin bir pişirme kabına suyu, şarabı, defne yapraklarını, maydanoz ve ince dilimlenmiş limonu koyun ve kaynamaya bırakın. 
  2. Kaynayan suya derisi soyulmamış bir şekilde somonu koyun. Tenceredeki su, somonun üzerini kaplamazsa üzerine biraz sıcak su ekleyiniz. Kısık ateşte somon üzeri kapalı olarak yaklaşık 8 dakika pişiriniz.
  3. Pişmiş olan somonu bir tabağa alınız ve üzeri kapalı olarak 3 saat kadar buzdolabında dinlendiriniz.
  4. Somonu derisini soyarak, yanında dilimlenmiş limon ve frenk soğanı ile servis ediniz. 

Hiç yorum yok: