MANTAR VE SOĞANLI ERİŞTE

Malzemeler:

1 paket erişte
2 lt. su
200 gr. mantar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1 çorba kaşığı taze kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
tuz

Hazırlanışı:

  1. Erişteyi, tuz ilave ettiğimiz 2 litre kaynar suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün. 
  2. Mantarları yıkayın ve kağıt havlu ile iyice kurulayın. Mantarları ince dilimler halinde doğrayın. Soğanları ince ince doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın.
  3. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. İçine soğanları atarak pembeleşinceye kadar soteleyin. Mantarları ilave edin. 2 dakika kadar kavurup domatesleri ekleyin. Kısık ateşte üstü kapalı olarak 10 dakika pişirin. Kekik, karabiber ve tuzu ilave edin.
  4. Erişteleri sosla karıştırarak tek başına veya yanında ızgara et ile servis ediniz. 

Hiç yorum yok: