1 paket erişte
2 lt. su
200 gr. mantar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1 çorba kaşığı taze kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
tuz
Hazırlanışı:
- Erişteyi, tuz ilave ettiğimiz 2 litre kaynar suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
- Mantarları yıkayın ve kağıt havlu ile iyice kurulayın. Mantarları ince dilimler halinde doğrayın. Soğanları ince ince doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın.
- Zeytinyağını bir tavada kızdırın. İçine soğanları atarak pembeleşinceye kadar soteleyin. Mantarları ilave edin. 2 dakika kadar kavurup domatesleri ekleyin. Kısık ateşte üstü kapalı olarak 10 dakika pişirin. Kekik, karabiber ve tuzu ilave edin.
- Erişteleri sosla karıştırarak tek başına veya yanında ızgara et ile servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder