8 adet sardalya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 diş sarımsak
8 adet asma yaprağı
8 taze kekik dalı (veya 1 tatlı kaşığı kuru kekik)
1 tutam tuz
Hazırlanışı:
- Sardalyaları temizleyin, yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Sarımsağı ince ince doğayın.
- Geniş tabakta zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış sarmısak ve tuzu karıştırın. Balıkları karışımın içinde bulunduğu tabağa koyun ve her taraflarının karışıma bulanmasını sağlayın. Üstü kapalı bir şekilde buzdolabında bir saat dinlendirin. (yarım saat geçince, balıkları tersyüz edin).
- Dinlenmiş olan balıkları buzdolabından çıkartın ve her balığı bir asma yaprağı üstüne yerleştirerek üstlerine birer taze kekik dalı veya bir tutam kuru kekik koyun.
- Sardalyaları yapraklara sarın.
- Önceden ısıtılmış fırında, hazırladığınız sarmaların her iki yanını da üçer dakika ızgara konumunda pişirin.
- Asma yaprağına sarılı sardalyaları ızgaradan dikkatle alın ve buzdolabında soğutun.
- Soğumuş olan sarmaları yanında dilimlenmiş limon ile soğuk olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder