PEYNİRLİ SUFLE

Malzemeler:

40 gr. parmesan peyniri
25 gr. tereyağı
35 gr. un
1,5 su bardağı süt
100 gr. keçi peyniri
50 gr. taze kaşar
50 gr. mozarella
4 adet yumurta
bir tutam tuz

Hazırlanışı:

  1. Peynirleri rendeleyin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. 
  2. Dört adet küçük fırın kabını veya bir adet büyük kabı yağlayın. Kapların içerisine parmesan peynirini eşit olarak dağıtın.
  3. Bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyerek, kısık ateşte, un kokusu kayboluncaya kadar kavurun. Üzerine azar azar ve karıştırarak sütü ekleyin. Karışımın üzeri köpüklendikten sonra üç dakika kadar daha karıştırarak pişirin ve altını kapatın. 
  4. Yumurta karışımlarını iyice çirpılmış bir şekilde ve yavaş yavaş karışıma ekleyin ve yedirin. 
  5. Peynirleri ve tuzu ekleyip iyice yedirin ve karışımı soğumaya bırakın. 
  6. Yumurta aklarını mikserle, kar haline gelinceye kadar çırpın. Soğumuş olan sufle hamuruna fazla karıştırmadan ekleyin.
  7. Sufle hamurunu kaplara eşit olarak paylaştırın. Önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, alt rafta, 20 dakika kadar pişirin. 
  8. Üzerleri iyice kızarmış olan sufleleri fırından alınız ve sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: