KUNTA KİNTE KEK


Malzemeler:

4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un 
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:

  1. Yumurtalar ile şekeri köpürünceye kadar çırpınız. Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeyi ekleyerek çırpmaya devam ediniz. Karışımdan 1 su bardağı alarak, ayırınız.
  2. Un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam ediniz. 
  3. Hazırladığınız kek hamurunu önceden yağladığınız bir tepsiye dökerek, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişiriniz. 
  4. Ayırmış olduğunuz karışımı, pişmiş olan kekin üzerine, fırından çıkarır çıkmaz dökünüz. Kapatmış olduğunuz fırına tekrar koyarak 5-10 dakika kadar demlendiriniz. 

Hiç yorum yok: