Malzemeler:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
- Yumurtalar ile şekeri köpürünceye kadar çırpınız. Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeyi ekleyerek çırpmaya devam ediniz. Karışımdan 1 su bardağı alarak, ayırınız.
- Un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam ediniz.
- Hazırladığınız kek hamurunu önceden yağladığınız bir tepsiye dökerek, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişiriniz.
- Ayırmış olduğunuz karışımı, pişmiş olan kekin üzerine, fırından çıkarır çıkmaz dökünüz. Kapatmış olduğunuz fırına tekrar koyarak 5-10 dakika kadar demlendiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder