700 gr. kıvırcık marul
1 yemek kaşığı şarap sirkesi
1 yemek kaşığı Worcestershire sosu
1 1/2 yemek kaşığı ançüez
2-3 diş sarımsak
2 adet çiğ yumurta
1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
3 yemek kaşığı limon suyu
85 gr. parmesan peyniri
2/3 su bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Marulu iyice yıkayın, kurutun ve doğrayın. Sarımsakları ezin. Parmesanı rendeleyin.
- Zeytinyağı, sirke, worcestershire sos, yumurtalar (çiğ olarak), sarımsak, ançüez, limon suyu, tuz, karabiber ve parmesanın yarısını derin bir kaba koyun. Yumurtaları çırpmadan iyice karıştırın.
- Marulları sosa iyice bulayın. Krutonları ekleyin ve onları da iyice sosa bulayın.
- Üzerine kalan parmesanı ekleyerek, soğutulmuş tabaklarda servis ediniz.
Kruton'u kendiniz hazırlamak isterseniz, tost ekmeklerini küçük küpler halinde kesin. Üzerinde zeytinyağı ve tuz gezdirerek, 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar kızartınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder