BAHÇİVAN KEBABI

Malzemeler:

1 kg. kuşbaşı et
2 baş soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 havuç
2 patates
3-4 sivri biber
3 domates
tuz

Hazırlanışı:
  1. Soğanı yemeklik, patates, domates ve havucu küp küp doğrayın. Sivri biberleri doğrayın. 
  2. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Soğan ve kuşbaşı eti ara sıra karıştırarak et suyunu çekinceye kadar pişirin.
  3. Bu sırada doğradığınız patates ve havuçları bir tavada kızartın ve yağlarını süzün.
  4. Salçayı bir bardak sıcak suda eritin ve suyunu tamamen çekmiş olan etin üzerine dökün. İyice karıştırıp etlerin üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin. 
  5. Etleri bir fırın kabına boşaltın. Patates ve havuçları üzerine yayın. Doğradığımız domates ve biberlerle üzerini tam olarak kapatın. 
  6. 20 dakika kadar 150 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. 
  7. Yanında pirinç pilavı ile servis ediniz. 

Hiç yorum yok: