1 kg. kuşbaşı et
2 baş soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 havuç
2 patates
3-4 sivri biber
3 domates
tuz
Hazırlanışı:
- Soğanı yemeklik, patates, domates ve havucu küp küp doğrayın. Sivri biberleri doğrayın.
- Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Soğan ve kuşbaşı eti ara sıra karıştırarak et suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Bu sırada doğradığınız patates ve havuçları bir tavada kızartın ve yağlarını süzün.
- Salçayı bir bardak sıcak suda eritin ve suyunu tamamen çekmiş olan etin üzerine dökün. İyice karıştırıp etlerin üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Etleri bir fırın kabına boşaltın. Patates ve havuçları üzerine yayın. Doğradığımız domates ve biberlerle üzerini tam olarak kapatın.
- 20 dakika kadar 150 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Yanında pirinç pilavı ile servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder