300 gr kuru sarı üzüm
300 gr kuş üzümü
250 gr kuru üzüm
50 gr badem file
1 tatlı kaşığı kuru zencefil tozu
250 gr un
Bir fiske tuz
450 gr kahverengi şeker
250 gr karışık, meyve kabuğu şekerlemesi
1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat
250 gr ufalanmış bayat ekmek içi
225 gr tereyağ
5 yumurta
4 yemek kaşığı koyu bira (guiness gibi, stout)
1 limonun suyu
1 şarap kadehi brandy
Hazırlanışı:
- Büyükçe (en az 3 litrelik), ateşe dayanıklı bir kabınızı yaglayın. Un ve baharatlari beraberce eleyin. Bütün malzemeyi karıştırın ve sıkıca kapatın, içine su doldurduğunuz bir başka tencerenin içine oturtup harlı ateşte 6 - 7 saat kaynatın. Su azaldıkça eklemeyi unutmayın ve kaynayan suyun pudingin içine girmemesine dikkat edin. Sudan çıkartın, temiz, kuru bir bezle üzerini kapatın, soğuyunca buzdolabınıza kaldırıp kullanacağınız gune kadar bekletin.
- Servis yapmadan 1.5 saat önce, pişirirken kullandığınız yöntem gibi, içi su dolu bir tencereye, pudingin üzerine su sıçramayacak şekilde oturtup (üzerine yağlı kağıt kaplayabilirsiniz) ve 1 saat kadar kaynatın.
- Ufak bir cezvede yarım fincan kadar brandy ya da rum gibi bir alkolu ısıtın, o sırada alkol de ateş alacaktır. Pudinginizin üzerine getirirken altına bir tabak tutun ki yangına sebep olmayın. Bu miktar alkol 30sn bile yanmıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder