NOEL PUDİNGİ

Malzemeler:
300 gr kuru sarı üzüm
300 gr kuş üzümü
250 gr kuru üzüm
50 gr badem file
1 tatlı kaşığı kuru zencefil tozu
250 gr un

Bir fiske tuz
450 gr kahverengi şeker

250 gr karışık, meyve kabuğu şekerlemesi
1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat
250 gr ufalanmış bayat ekmek içi
225 gr tereyağ
5 yumurta

4 yemek kaşığı koyu bira (guiness gibi, stout)
1 limonun suyu
1 şarap kadehi brandy



Hazırlanışı:
  1. Büyükçe (en az 3 litrelik), ateşe dayanıklı bir kabınızı yaglayın. Un ve baharatlari beraberce eleyin. Bütün malzemeyi karıştırın ve sıkıca kapatın, içine su doldurduğunuz bir başka tencerenin içine oturtup harlı ateşte 6 - 7 saat kaynatın. Su azaldıkça eklemeyi unutmayın ve kaynayan suyun pudingin içine girmemesine dikkat edin. Sudan çıkartın, temiz, kuru bir bezle üzerini kapatın, soğuyunca buzdolabınıza kaldırıp kullanacağınız gune kadar bekletin.
  2. Servis yapmadan 1.5 saat önce, pişirirken kullandığınız yöntem gibi, içi su dolu bir tencereye, pudingin üzerine su sıçramayacak şekilde oturtup (üzerine yağlı kağıt kaplayabilirsiniz) ve 1 saat kadar kaynatın.
  3. Ufak bir cezvede yarım fincan kadar brandy ya da rum gibi bir alkolu ısıtın, o sırada alkol de ateş alacaktır. Pudinginizin üzerine getirirken altına bir tabak tutun ki yangına sebep olmayın. Bu miktar alkol 30sn bile yanmıyor.

Hiç yorum yok: