3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kabak
100 gr. karides
2 diş sarımsak
½ yemek kaşığı kımızı biber
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve karidesleri tuz ve karabiber ile 2-3 dakika kadar pişirin. Pişmiş karidesleri bir tabağa alın.
- Makarnayı üzerinde tarif edildiği şekilde pişirin.
- Kabakları ince ince doğrayın. Tavada kalan zeytinyağında küçük küçük doğranmış sarımsakları kavurun ve kabak ile kırmızı biberi ekleyin. Kabakları yumuşamasına izin vermeden 1-2 dakika kadar pişrin ve karidesleri ekleyin. 1 dakika kadar karıştırarak kavurun.
- Makarnanın üzerine sosu dökerek servis ediniz.
Not: Dilerseniz sosa kabaklarla birlikte proşitto da ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder