POŞE

Malzemeler:

Yumurta
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
su
Hazırlanışı:
  1. Bir sos kabının 2/3ünü su ile doldurun. (Daha lezzetli olması için süt ekleyin.)
  2. Yumurtaların ayrılmaması için sirkeyi ekleyin. (Yumurtalar gerçekten tazeyse, sirkeye gerek olmayacaktır.)
  3. Yumurtayı, dağıtmadan bir kaseye kırın. 
  4. Yumutayı suya atmadan önce, suyu karıştırarak soğutun. Suyun 80° civarı olması gerekir. 
  5. Yumurtayı dikkatlice sos kabının ortasına atın ve 90 saniye pişmesi için bekleyin. 
  6. Bir kevgir yardımıyla suyunu süzerek alın.
  7. Çok çabuk soğuyacağından hemen servis ediniz. 

Hiç yorum yok: