AYNUR'UN SOMON BALIĞI

Malzemeler:

500 gr. somon
Yarım kutu Pınar Beyaz
2,5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
30 gr. ekmek kırıntısı
2 limonun kabuğu
30 gr. taze kaşar
maydanoz, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
  1. Sarımsağı ezin, beyaz peynir ve zeytinyağı ile iyice karıştırın. Balıkları tuz ve karabiberle ovup, hazırladığınız macuna bulayın.
  2. Limon kabuğu ve kaşarı rendeleyin, maydanozu ince ince kıyın. Bir kapta rendelenmiş limon kabuğu, kaşar, ekmek kırıntıları ve maydanozu harmanlayın. Karışımı beyaz peynir sosunun üzerine yedirerek sürün.
  3. 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriniz. Sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: