1 kg. iri doğranmış kuşbaşı
150 gr. bacon
2 diş sarımsak
Garni buketi (kekik, adaçayı, maydanoz)
1 şişe kırmızı şarap
200 gr. mantar
1 yemek kaşığı salça
1 adet büyük boy soğan
800 gr. arpacık soğan
1 adet havuç
50 gr. tereyağı
defne, karanfil, karabiber
tuz
Hazırlanışı:
- Kuşbaşı etleri bir kaba koyun. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı, garni buketi, dilimlenmiş havucu ve baharatları üzerine ekleyin. Şarabı ekleyin ve bir gece buzdolabında bekletin.
- Bir kevgir yardımıyla etleri süzerek alın ve kağıt havlu ile kurulayın. Eğer etler ıslak olursa esmerleşecek ve lezzetini kaybedecektir.
- Bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın ve etleri önlü arkalı pişirin.
- Bu esnada, marine için kullandığınız şarabı süzün ve ılık olarak etlerin üzerine ekleyin. Garni buketi ve salçayı da tencereye ekleyin.
- Başka bir tavada 4 yemek kaşığı tereyağ ile aynı miktarda unu karıştırarak meyane hazırlayın. Hazırladığınız meyaneyi tencereye dökün ve karıştırın. Üstü kapalı olarak ve kısık ateşte 2 saat pişirin.
- Yemek pişerken, bir tavada julyen doğradığınız baconları çevirerek pişirin. Baconın bıraktığı yağda arpacık soğanları kavurun. Son olarak da aynı tavada dilimlediğiniz mantarları 1-2 dakika kadar pişirin.
- 2 saatin sonunda hazırladığınız garnitürü tencereye ekleyin ve karıştırın. 30 dakika daha pişirin ve servis kabına alın.
- Yanında kremalı patates püresi veya haşlanmış patates ile servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder