150 gr. kuzu kulağı
1 demet maydanoz
3-4 dal kekik
3-4 dal adaçayı
1 bardak zeytinyağı
½ bardak elma sirkesi
2 yemek kaşığı doğranmış tarhun (veya 1 yemek kaşığı kuru tarhun)
2 yemek kaşığı bal
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı Dijon hardalı
2 yemek kaşığı mayonez
3/4 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
- Yeşillikleri iyice yıkayın ve doğrayarak bir salata kabına koyun.
- Bir kasenin içerisinde tarhun, ezilmiş sarımsak, bal, hardal, mayonez, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Sirkeyi ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karıştırmaya devam ederken yavaşça yağı ekleyin. (Hızlı eklerseniz sos kıvamını kazanmayacaktır. )
- Sosu yeşilliklere iyice yedirerek servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder