½ su bardağı ince bulgur
1 bardak sıcak su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 demet maydanoz
1 demet nane
2 adet domates
1 adet küçük salatalık
1/3 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı limon suyu
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Bulguru ve 1 kaşık zeytinyağını bir kaba koyup üzerine sıcak suyu dökün ve üzeri kapalı olarak 20 dakika bekletin.
- Maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Domateslerin ve salatalığın çekirdeklerini çıkartıp, çok küçük küpler şeklinde doğrayın.
- Bulguru bir salata kabına alın. Domates dışındaki malzemeyi ekleyip iyice karıştırın. 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Domatesi ekleyip karıştırın ve soğuk olarak servis edin.
Not: Dilerseniz nar ekşisi ile tatlandırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder