KARİDES YEMEĞİ

Malzemeler:

250 gr. karides
350 gr. kiraz domates
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
kırmızı biber, tuz

Hazırlanışı:

  1. Dondurulmuş karides kullanacaksanız bir tavada kısık ateşte çevirin. 
  2. Soğanları ve sarımsakları yemeklik, biberleri halka halka doğrayın. Domatesleri dörde bölün. 
  3. Yağı bir tencerede kızdırın. Sarımsak ve soğanları 1-2 dakika kavurun ve biberleri ekleyin. Biberlerin pişmesine yakın kalan malzemeyi ekleyin ve üstü kağalı olarak kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
  4. Yanında pirinç pilavı ile sıcak olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok: