300 gr. tavuk kuşbaşı
250 gr. mantar
½ kg. bezelye
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
Hazırlanışı:
- Mantarları dilim dilim; patates, havuç ve soğanı küp küp doğrayın.
- Bir tencerede kızdırdığınız yağda tavukları 1-2 dakika kadar çevirin ve soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Mantarları ve salçayı ekleyin. Mantarlar suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
- Geri kalan malzemeyi ekleyip üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
- Sıcak olarak yanında pirinç pilavı ile servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder