TAVUKLU BEZELYE

Malzemeler:


300 gr. tavuk kuşbaşı
250 gr. mantar
½ kg. bezelye
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz

Hazırlanışı:
  1. Mantarları dilim dilim; patates, havuç ve soğanı küp küp doğrayın.
  2. Bir tencerede kızdırdığınız yağda tavukları 1-2 dakika kadar çevirin ve soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin. 
  3. Mantarları ve salçayı ekleyin. Mantarlar suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. 
  4. Geri kalan malzemeyi ekleyip üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
  5. Sıcak olarak yanında pirinç pilavı ile servis ediniz. 

Hiç yorum yok: