1 kg. hamsi
3 adet kırmızı soğan
1 adet limon
120 gr. kültür mantarı
4 adet domates
4 dal maydanoz
2 adet defne yaprağı
80 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz
yağlı kağıt
Hazırlanışı:
- Hamsileri kafalarını koparmadan temizleyin. Limon, soğan ve domatesleri halka halka doğrayın.
- Fırın tepsisine serdiğiniz yağlı kağıdın üstüne hamsileri dizin. Üzerine limon, soğan ve domates halkalarını sırası ile dizin. Üzerine maydanoz, defne, tuz ile parçalara ayırdığınız tereyağını serpiştirin.
- Yağlı kağıdı mektup zarfı gibi, hava almayacak şekilde kapatın. 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Yanında yeşil salata ile sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder