KAĞITTA HAMSİ BUĞULAMA

Malzemeler:

1 kg. hamsi
3 adet kırmızı soğan
1 adet limon
120 gr. kültür mantarı
4 adet domates
4 dal maydanoz
2 adet defne yaprağı
80 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz
yağlı kağıt
Hazırlanışı:
  1. Hamsileri kafalarını koparmadan temizleyin. Limon, soğan ve domatesleri halka halka doğrayın. 
  2. Fırın tepsisine serdiğiniz yağlı kağıdın üstüne hamsileri dizin. Üzerine limon, soğan ve domates halkalarını sırası ile dizin. Üzerine maydanoz, defne, tuz ile parçalara ayırdığınız tereyağını serpiştirin.  
  3. Yağlı kağıdı mektup zarfı gibi, hava almayacak şekilde kapatın. 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika  pişirin. 
  4. Yanında yeşil salata ile sıcak olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok: