1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
pul biber
Hazırlanışı:
- Ispanakları iyice temizleyip doğrayın. Bir tencerede kaynattığınız tuzlu suya atın ve 4-5 dakika pişirin. Ispanakları kevgir yardımıyla bir süzgece alın ve suyunun süzülmesini bekleyin.
- Bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve unu ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş ekleyin. Karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Kıvamlı hale gelmiş sosun içine ıspanakları ekleyin. 1 dakika kadar kavurduktan sonra altını kapatarak servis tabağına alın.
- Yoğurdu sarımsaklayın. Bir tavada yağı kızdırarak salça ve pul biberle sos hazırlayın.
- Yemeğinizi üzerine yoğurt ve salçalı sos dökerek, sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder