ISPANAK BORANİ

Malzemeler:

500 gr. ıspanak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
pul biber

Hazırlanışı:

  1. Ispanakları iyice temizleyip doğrayın. Bir tencerede kaynattığınız tuzlu suya atın ve 4-5 dakika pişirin. Ispanakları kevgir yardımıyla bir süzgece alın ve suyunun süzülmesini bekleyin.
  2. Bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve unu ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş ekleyin. Karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  3. Kıvamlı hale gelmiş sosun içine ıspanakları ekleyin. 1 dakika kadar kavurduktan sonra altını kapatarak servis tabağına alın.
  4. Yoğurdu sarımsaklayın. Bir tavada yağı kızdırarak salça ve pul biberle sos hazırlayın. 
  5. Yemeğinizi üzerine yoğurt ve salçalı sos dökerek, sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: