800 gr. piliç but
80 gr. arpacık soğan
1 çay kaşığı biberiye
tuz, karabiber
çiçek yağı
Hazırlanışı:
- Piliç butları parçalamadan açın ve döverek genişletin. Tuz, biberiye ve karabiber ile tatlandırın.
- Tarif edildiği şekilde iç pilavı yapın.
- Açılmış piliç butlarının içerisine içpilavdan alabildiğince koyun ve piliçleri rulo haline getirin. Sabit kalmaları için kokteyl çöpü kullanabilirsiniz. Ruloları bir fırın tepsisine dizin.
- 190 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Bu sırada bir miktar sıvı yağda arpacık soğanları soteleyin. Dilerseniz arpacık soğanla mantar da soteleyebilirsiniz.
- Sıcak olarak yanında arpacık soğan sotesi ile servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder