ARPACIK SOĞANLI PİLİÇ BUT DOLMASI

Malzemeler:

800 gr. piliç but
80 gr. arpacık soğan
1 çay kaşığı biberiye
tuz, karabiber
çiçek yağı


Hazırlanışı:
  1. Piliç butları parçalamadan açın ve döverek genişletin. Tuz, biberiye ve karabiber ile tatlandırın.
  2. Tarif edildiği şekilde iç pilavı yapın.
  3. Açılmış piliç butlarının içerisine içpilavdan alabildiğince koyun ve piliçleri rulo haline getirin. Sabit kalmaları için kokteyl çöpü kullanabilirsiniz. Ruloları bir fırın tepsisine dizin.
  4. 190 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
  5. Bu sırada bir miktar sıvı yağda arpacık soğanları soteleyin. Dilerseniz arpacık soğanla mantar da soteleyebilirsiniz.
  6. Sıcak olarak yanında arpacık soğan sotesi ile servis ediniz.

Hiç yorum yok: