400 gr. pirinç
80 gr. iç fıstık
200 gr. kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
Hazırlanışı:
- Pirinci yıkayıp, ılık suda yarım saat kadar bekletin. Kuşüzümlerini de ayrı bir kapta ılık suda bekletin.
- Bir tencere içerisinde erittiğiniz tereyağından iç fıstıkları sararıncaya kadar kavurup yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 5 dakika kadar daha kavurun. Geri kalan malzemenin tamamını ekleyin ve üzerine pirinçle bire iki ölçüde sıcak su veya tavuk suyu ekleyin.
- Beş dakika üzeri kapalı olarak kısık ateşte pişirin ve altını kapatarak demlenmeye bırakın.
- Sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder