İÇ PİLAV

Malzemeler:

400 gr. pirinç
60 gr. kuşüzümü
80 gr. iç fıstık
200 gr. kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tutam tuz

Hazırlanışı:

  1. Pirinci yıkayıp, ılık suda yarım saat kadar bekletin. Kuşüzümlerini de ayrı bir kapta ılık suda bekletin.
  2. Bir tencere içerisinde erittiğiniz tereyağından iç fıstıkları sararıncaya kadar kavurup yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 5 dakika kadar daha kavurun. Geri kalan malzemenin tamamını ekleyin ve üzerine pirinçle bire iki ölçüde sıcak su veya tavuk suyu ekleyin. 
  3. Beş dakika üzeri kapalı olarak kısık ateşte pişirin ve altını kapatarak demlenmeye bırakın.
  4. Sıcak olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok: