PAZI KAVURMA

Malzemeler:

2 demet pazı
3 adet patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tuz, sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Pazıları temizleyip doğrayın. Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Patatesleri soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Kızdırdığınız sıvı yağda soğan ve sarımsakları kavurun. Patatesleri ve ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip iyice karıştırın.
  3. Üzerine pazıları ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Pazılar suyunu bıraktıktan sonra salçayı ve tuzunu ekleyin.
  4. Sıcak olarak yanında yoğurt ile servis ediniz. 

Hiç yorum yok: