COTTAGE PİE

Cottage pie geleneksel bir İngiliz yemeğidir. Dana eti ile yapılır. Kuzu eti ile yapılması halinde "shepherd's pie" ismini almaktadır.

Malzemeler:

½ kg. kıyma
1 adet soğan
2 adet havuç
3 adet pırasa
3 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
kekik, tuz, karabiber
750 gr. patates
5 gr. tereyağı
1 bardak süt
rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

  1. Soğanları yemeklik, pırasa ve havuçları küçük küçük düğrayın.  
  2. Bir tavada yağı kızdırın. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurup havuç ve pırasayı ekleyin ve 5 dakika kadar daha kavurmaya devam edin. 
  3. Kıymayı ekleyin ve hafif kararıncaya kadar, 3 dakika kavurun. 
  4. Kekik, tuz ve salçayı ekleyin. Üzeri kapalı olarak yarım saat kısık ateşte pişirin. (Gerek görürseniz yarım bardak su ekleyin.)
  5. Bu sırada patatesleri soyun ve haşlayın. Haşlanmış patateslerin suyunu süzüp iyice ezin. Tereyağı ve süt ile tatlandırarak püre hazırlayın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  6. Bir fırın kabına hazırladığınız kıymalı karışımı yayın. Üzerini kaplayacak şekilde püreyi koyun. Pürenin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serperek 190 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  7. Sıcak olarak servis ediniz.
Not: Dilerseniz havuç ile birlikte 100 gr. bezelye de ekleyebilirsiniz.

1 yorum:

mutfak manzaraları dedi ki...

Mımm enfes görünüyor..