
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet dolmalık biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1er yemek kaşığı fesleğen, kekik, maydanoz
tuz, karabiber
zeytinyağı, un
Hazırlanışı:
- Kabak ve patlıcanı halka halka doğrayın. Soğanı yemeklik, domates ve biberi küp küp doğrayın.
- Ocağa 4 adet tava koyun ve içlerinde az miktarda zeytinyağını kızdırın. Ayrı tavalarda kabak, patlıcan, biber ve soğanı kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Kabak ve patlıcanı pişirirken üzerine biraz un serpin. Pişen sebzeleri bir kaba alın.
- Bir tencerede az miktarda zeytinyağını kızdırın. Ezilmiş sarımsakları, domatesleri ve baharatları ekleyin. Sos kıvamı alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Sebzeleri ekleyip iyice karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika kadar ağzı kapalı olarak pişirin.
- Sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder