KUM MİDYESİ SOSLU SPAGETTİ

Malzemeler:

1 paket (250g.) dondurulmuş ve soyulmuş mum midyesi (3,5 kg kabuklu midyeye eşittir)
500 g. spagetti
2 Domates 
1 kapya kırmızı biber
1 yeşil biber
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 avuç parmesan peyniri
Tuz, karabiber, defne yaprağı
Hazırlanışı:
  1. Sarımsakları dilimleyin ve 2 kaşık zeytinyağında tavada çevirin. Midyeleri ekleyip 1-2 dakika çevirin (donmuş midyeler çözülmeden atılmalıdır.)
  2. Biberleri şeritler halinde kesin ve tavaya ekleyin. 3-4 dakika pişirin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri tavaya ekleyin ve 4-5 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve 1-2 adet defne yaprağı eklemeyi unutmayın. Arzu edilirse biraz beyaz şarap da eklenebilir. 
  3. Spagetti bol suda paketinde yazan süre kadar (ara sıra karıştırarak) haşlanır. Süzgeçten geçirilir ve tencereye geri alınır. Tavadaki sos ve parmesan spagettiye eklenir ve karıştırılır. 1 - 2 dakika kısık ateşte dinlendirdikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok: