
1 paket (250g.) dondurulmuş ve soyulmuş mum midyesi (3,5 kg kabuklu midyeye eşittir)
500 g. spagetti
2 Domates
1 kapya kırmızı biber
1 yeşil biber
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 avuç parmesan peyniri
Hazırlanışı:
- Sarımsakları dilimleyin ve 2 kaşık zeytinyağında tavada çevirin. Midyeleri ekleyip 1-2 dakika çevirin (donmuş midyeler çözülmeden atılmalıdır.)
- Biberleri şeritler halinde kesin ve tavaya ekleyin. 3-4 dakika pişirin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri tavaya ekleyin ve 4-5 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve 1-2 adet defne yaprağı eklemeyi unutmayın. Arzu edilirse biraz beyaz şarap da eklenebilir.
- Spagetti bol suda paketinde yazan süre kadar (ara sıra karıştırarak) haşlanır. Süzgeçten geçirilir ve tencereye geri alınır. Tavadaki sos ve parmesan spagettiye eklenir ve karıştırılır. 1 - 2 dakika kısık ateşte dinlendirdikten sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder